Címkefelhő
Címkefelhő

Így vásárolj színes ceruzát

Sokan kérdezik, hogy melyik típusú színes ceruza a legalkalmasabb rajzoláshoz. Alapszabály, hogy színes ceruzát ne a hipermarketek kínálatából válasszunk! A jó minőségű színes ceruzák általában nem olcsók. Háromféle színesceruzával találkozunk, háromszög alakúval, hatszögletűvel és henger alakúval, illetve ezek vékony és vastag változataival. A pedagógusok a háromszög alakú ceruzát részesítik előnyben, amely a helyes írószerhasználatra készteti a gyermeket. Ellenben nem javasolják a sima, kerek kialakítású színesceruzát, amely csúszik és ráadásul könnyen elgurul. Érdemes a háromszög alakú színesceruza választását megfontolni, hiszen a három oldalra könnyebben felfekszenek az ujjak, így stabilabb tartást biztosítva. A színesceruza egyik legfontosabb jellemzője, hogy mennyire puha a ceruza hegye és mennyire intenzívek a színek. Előfordulhat , hogy a ceruza lakkozása és az alacsony pigmenttartalom következtében jelentős  a színbeli eltérés, a barna inkább narancssárga, a fekete pedig szürke, a sárga meg szinte nem is látszik. Ahhoz, hogy öröm legyen az alkotás, nem árt, ha van kéznél egy jó minőségű ceruza hegyező. Nem árt ha ellenőrizzük a hegyező élét, mielőtt kidobnánk a színesceruzát, mondván, hogy rosszul hegyezhető gyenge minőség. Ha mégis sikerült rosszul hegyezhető ceruzákat beszerezni jobb, ha egy felnőtt, sniccer segítségével kihegyezi a színesceruzákat. A natúr fából készült, nem lakozott testű színes ceruza előnye, hogy nem csúszik. Ezek vastag változatai ajánlottak a kicsiknek, ovisoknak. A vastag színes ceruza kialakítása segíti a gyermekek finom motorikus képességeinek kifejlesztését és a gyermekek írásoktatásában is nagy szerepet játszik. Az is fontos, hogy a ceruza bele a fa foglalat közepén helyezkedjen el. Nézzük meg, hogy a színes ceruza kihegyezett felén látható fa sima legyen. Ha szálkás, a ceruza hegye, hegyezővel hegyezve rendszeresen ki fog törni. Fontos, hogy ne válasszunk kemény hegyű színesceruzát, akkor sem, ha olcsó, mert nehéz lesz a rajzolás a kemény ceruzabél miatt, és könnyen elmegy a kedve a gyereknek az alkotástól. A 6 darabos színes ceruza készlet inkább a kicsiknek, kezdő rajzolóknak való, akik még az alapszínekkel (piros, fekete, kék, zöld) rajzolnak szívesebben. A rajz a gyerekeknél az élmények feldolgozásának egyik fontos eszköze. Egy színesceruzával készített rajz  hozzájárul a gyerek szem-kéz koordináció fejlesztéséhez és nem utolsó sorban a színek nevének megtanulásához, később pedig az esztétikai érzék fejlődéséhez.

Öntapadó jegyzettömb

Öntapadós jegyzettömb

Az öntapadó jegyzettömb segítségével könnyen üzenhetsz. Az öntapadó jegyzettömb (angolul stick on it), olyan  papír lapokból álló jegyzettömb, amelyeknek egyik oldalán ragasztó csík található ami szinte minden felületre tapad. Az öntapadó jegyzettömb tökéletesen alkalmas rövid jegyzetek készítésére, felcímkézésre, néhány szavas üzenet küldésére, telefonszámok, árak, hivatkozások, emlékeztetők gyors készítésére. A ragasztó csík jól tapad a legtöbb felületre és nem hagy nyomot az eltávolítása után. Ha azt szeretnéd, hogy üzeneted feltűnő legyen, kiváló megoldást nyújt az öntapadós jegyzettömb. A papír felület jól írható, maradvány nélkül eltávolítható, áthelyezhető és újra használható. Az öntapadó jegyzettömb alkalmas a napi tevékenységünk során az irodában, az iskolában és a háztartásban is. Az öntapadós jegyzettömb méretének köszönhető, hogy bármikor magunknál tarthatjuk. Az öntapadó jegyzettömb sárga színben kapható. Egy öntapadó jegyzettömb 100 lapot tartalmaz.

Csomagzáró gép

Csomagzáró gép - Ragasztószalag adagoló - Kézi ragasztó szalag húzó készülék


Csak egy mozdulat és a doboz le van zárva. A kézi csomagzáró gép alkalmazása gyerekjáték. Csomagok, dobozok, biztonságos,  gyors, lezárásához alkalmas kézi csomagzáró gép. A kézi csomagzáró gép befűzése nagyon egyszerű: vezesd át a ragasztószalagot a simító henger és a rugós fém leszorító között, úgy, hogy a ragasztószalag ragasztós fele látsszon. A kézi csomagzáró gép 25 - 48 mm ragasztó szalag szélességig- és 60 - 90 méter hosszú ragasztószalagokhoz használható, max. 130 mm átmérőig. A kézi csomagzáró gép folyamatosan állítható fékrendszerrel és fogazott acélpengével rendelkezik. A ragasztószalag elvágásához, döntsd előre a kézi csomagzáró gépet addig amíg a műanyag leszorító eléri a ragasztó szalag felületét, majd egy határozott mozdulattal vágd el a ragasztószalagot. A beépített féknek köszönhetően a ragasztó szalag mindig feszes marad. Strapabíró kivitel a fém váznak köszönhető. Kézreálló, ergonomikus markolat. A csomagzáró gép ipari használatra nem alkalmas. Kék és piros színben forgalmazzuk. Kedvező ár Fémvázas strapabíró felépítés Kézhez álló, ergonomikus markolat Fogazott acél penge a könnyű vágáshoz Folyamatosan állítható fékrendszer

Binder csipesz

Binder csipesz

Binder csipesz méretek: 15mm 19 mm 25 mm 32 mm 41 mm és 51 mm.

binder csipesz iratok, papírlapok gyors és sérülésmentes összefogására alkalmas. A binder csipesz rozsdamentes acélból készül, rugalmasságát hosszú ideig megörzi. A binder csipesz használat után nyom nélkül eltávolítható majd újra felhasználható. A binder kapocs szót az angolból vettük át, és a binder clips magyar jelentése az iratcsipesz. Az irodán kívül, az élet számos felhasználási területet eredményezett. A nyomdaiparban kötegelőnek hívják a binder csipeszt, használják papírok rajztáblára rögzítéséhez, van aki csak pénztartóként ismeri a binder csipeszt, de használják ipari célokra is, festéshez, rögzítéshez. A háztartásokban elsősorban tasakok, tubusok lezárására, nadrágcsipesznek, kábelrendezőnek és fényképtartónak használatos a binder csipesz. A binder csipesz rendszerint fekete színben kapható, de létezik minden színben, sőt előfordul többszínű, mintás festésű binder csipesz is.

Öntapadó jegyzettömb

Öntapadó jegyzettömb

Az öntapadós jegyzettömb segítségével könnyen kommunikálhatsz. Az öntapadó jegyzettömb (angolul stickonit), olyan  papírlapokból álló jegyzettömb, amelynek hátoldalán egy kis ragasztócsík található ami szinte minden felületre tapad. Az öntapadós jegyzettömb tökéletesen alkalmas rövid jegyzetek készítésére, felcímkézésre, néhány szavas üzenet küldésére, telefonszámok, árak, hivatkozások, figyelmeztetők gyors írására. A ragasztócsík jól tapad a legtöbb felületre és nem hagy nyomot az eltávolítása után. Ha akarod, hogy üzeneted feltűnő legyen, kiváló megoldást nyújt az öntapadó jegyzettömb. A papír felület jól írható, nyom nélkül eltávolítható, áthelyezhető és újra felragasztható. Az öntapadó jegyzettömb alkalmas a napi tevékenységünk során az irodában, az iskolában és otthon is. Az öntapadó jegyzettömb kis méretének köszönhető, hogy bármikor magunknál tarthatjuk. Az öntapadó jegyzettömb a  jól látható kanárisárga színben kapható. Egy öntapadós jegyzettömb 100 lapot tartalmaz.