Címkefelhő
Címkefelhő

Pénzkazetta

A  pénzkazetták érmék és papír pénz elkülönített tárolására alkalmasak. A pénzkazetta elősegíti a papírpénzek, pénzérmék egyszerű, gyors, de ugyanakkor biztonságos kezelését. Bizonyára mindannyian tárolunk otthon valamilyen mennyiségű pénzt és más értéktárgyat, ékszert. Ennek megszerzése szokott lenni a betörők elsődleges célja lakások feltörésénél, így érdemes lehet valamilyen pénzkazettát beszereznünk, amely biztonságos és hatékony tárolást biztosít otthon tartott pénzünk számára. A pénz kazetta kiválóan alkalmas erre a feladatra. Kulccsal zárható pénzkazetta és aprópénztartó, pénz, pénzérme és egyéb értékcikk ideiglenes tárolására és megőrzésére. Esztétikus süllyesztett, krómozott fém fogantyú, erős és rejtett belső zsanérok, masszív kivitel jellemzi. A pénzkazetta mélyhúzott acél lemezből készül 4 különböző méretben. A pénzkazetta kivehető aprópénztartó tálcával rendelkezik. A pénzérme tartó tálca 9 rekeszre van osztva, 5 kisebb és 4 nagyobb rekesz segíti az aprópénz szortírozást. A pénz kazetta az illetéktelen hozzáférést megelőzendő cilinderzárral zárható. A pénz kazetta tartozéka 2 darab gyári kulcs. A kulcsok a pénzkazettában mellékelve. Az aprópénz tartó tálca tökéletesen illeszkedik a fémkazetta felületére és magassága mindössze 3,4 cm, így alatta 3 cm hely marad a papírpénz részére. Az aprópénz tartó tálca és a pénzkazetta fedele tökéletesen zár, így megakadályozza hogy az apró pénzek kiessenek a helyükről szállítás közben. A pénz kazetta aprópénztartó tálcáját nem lehet megfordítani. Három alapszínben kerül forgalomba: Fekete, Piros és Kék. Többféle méretű pénzkazetta létezik a pénzkezelési szokásokhoz igazítva. A legnagyobb pénz kazetta hossza 30 cm, szélessége 24 cm és magassága 9 cm. Ebbe két csomag A/4-es fénymásolópapírt is elhelyezhetünk, ha eltávolítjuk az érmetartó tálcát. Súlya 1,7 kilogramm. A következő méretű a közepes pénzkazetta hossza 25 cm, szélessége 18 cm és magassága 9 cm. Súlya 1170 gramm. A kisméretű pénz kazetta mérete 20 cm x 16 cm x 9 cm és súlya 890 gramm. Végül a legkisebb pénzkazetta hossza mindössze 15 cm, szélessége 11,5 cm és magassága 8 cm. Súlya 580 gramm.

Ragasztó stift

Ragasztó stift

A ragasztó stiftek ideális és tiszta megoldást kínálnak a háztartási és irodai felhasználáshoz. A ragasztó stiftek igen praktikusak, hiszen nem maszatolnak, nem lesz ragasztós a munkakörnyezet. Tisztán, gyorsan és egyszerűen használható, mivel nem csöpög és nem folyik. Célirányosan és könnyen kenhető, nincs kellemetlen szaga, mosható, oldószermentes és mérgező anyagot nem tartalmaz. A ragasztó stifttel könnyű a tiszta, gyors, pontos és gazdaságos ragasztás. A ragasztó stift 90%-ban természetes anyagokból áll. Ma már gyártanak olyan ragasztó stifteket is, amelyet ha rákenünk a a ragasztandó felületre  fokozatosan elhalványodik, majd teljesen el is tűnik. A ragasztó színe abban segít, hogy lássuk a papír melyik felületére kentünk már a ragasztóból.

A ragasztó stift összetétele

A ragasztó stift egészségre káros anyagokat nem tartalmaz, ezért használata gyermekek számára is lehetséges. A ragasztóanyag egyik összetevője egy speciális polimer a PVP (polyvinyl-pyrrolidon), melynek hatására egyrészt kemény lesz a ragasztó, másrészt kevésbé töredezik, így simább a felhordása. Egy másik  vegyület a ragasztó stiftben a glicerin. Ez biztosítja a sima és könnyed kenhetőséget és megóvja a ragasztó stiftet a  kiszáradástól. Hordozó anyag a természetes szappan.

A ragasztó stift használata

A ragasztó stift használatba vétele előtt távolítsuk el a ragasztó felületéről a fóliát. A ragasztó stift megragasztja a papírt, kartont, fényképet, textilt, filcet, parafát, bőrt. A ragasztott felületek összeillesztés után még rövid ideig (30 - 30 mp) korrigálhatóak. A ragasztó stift száradási ideje kb. 60 mp. A ragasztó stiftet a légmentesen záródó műanyag kupak védi a kiszáradástól. A munka befejezése után a ragasztó stiftet a kupakkal le kell zárni, különben kiszárad. A ragasztó stift a fontos taneszközök listáján szerepel. Alsósoknak névvel megjelölve, de felső tagozaton is szükség lesz rá és az eszközlistán is szerepel.

A ragasztó stift eltávolítása

A munkafelületre, vagy padlóra került ragasztó még frissen nedves kendővel könnyedén letörölhető. Száradás után a ragasztó meleg vízzel, néhány perces áztatás után eltávolítható. A ragasztó stift szinte minden ruhaanyagból könnyedén eltávolítható, vízzel kimosható.