Címkefelhő
Címkefelhő

Iratmegsemmisítők széles választékban

Önnek milyen iratmegsemmisítőre van szüksége? Adatvédelmi szempontból létfontosságú, hogy az iratkezelés szerves része legyen az iratmegsemmisítés is. Képzelje el, mi minden történhet, ha egy marketing anyag vagy egy fejlesztési terv adattolvajok kezébe kerül, mennyi lehetőség adódik a visszaélésre.

Ha az iratmegsemmisítés Önnek mostanig nem volt fontos, itt az ideje, hogy változtasson ezen. Ha csak összegyűrjük és kidobjuk a dokumentumot, a rajta lévő adatok azonnal újra láthatóak. Szemben a gondos iratmegsemmisítéssel. Ha iratmegsemmisítőt használunk, meglehetősen csökken ennek a kockázata. Manapság egyébként a hazai kis- és középvállalkozások nagyjából fele rendelkezik iratmegsemmisítővel. A felmérések szerint a kidobott irodai szemét 30%-a tartalmaz bizalmas dokumentumokat, vagy személyi adatokat. A készülék választáskor pedig a legtöbb döntéshozó elsősorban kizárólag az ár alapján hozza meg döntését – pedig  más szempontokat is célszerű figyelembe venni. A beruházás sem jár túl nagy költségekkel és ez a költség eltörpül ahhoz képest, mekkora veszélyt jelent a nem megfelelő dokumentumkezelés.

Milyen többletszolgáltatások léteznek?

Kis irodák számára fontos lehet a zajtalan vagy csendes működés, hogy ne zavarja a többi dolgozó munkáját. Erre kínál megoldást a Fellowes SilentShred technológiája. Ha fontos az energiatakarékosság is akkor két megoldás közül is választhatunk. Az Auto Shut-Off funkció 30 perc inaktivitás után automatikusan kikapcsolja az iratmegsemmisítőt. A másik megoldás az Energy Saving System. A gép figyelembe veszi a megsemisítendő papír mennyiségét és ehhez igazítja az elfogyasztott villamos energiát. A munka végeztével pedig automatikusan alvó állapotba kerül. A Safety Lock és a Safe Sense a biztonságot hívatott nővelni. A gép azonnal leáll, ha a kezelő az adagoló nyíláshoz ér.

Milyen biztonsági szintek vannak?

  • Az alap dokumentum védelem a csíkvágás
  • Bizalmas dokumentumoknál már konfetti vágás szükséges
  • Szigorúan bizalmas dokumentum esetén javasolt a mikro konfetti vágás
  • Magas színtű biztonságot nyújt a szuper mikro konfetti vágás
  • A legmagasabb védelem amit a mai technológia lehető tesz.

Mi azt gondoljuk, érdemes áldozni az iratok megsemmisítésére. Sokat veszíthet, ha illetéktelen kezekbe jutnak a bizalmas anyagok. És elég, ha mindez csupán egyszer fordul elő.Fellowes iratmegsemmisítő

Ma már nem csak papírt semmisíthetünk meg. Vásárolhatók olyan iratmegsemmisítők, amik például CD-k, DVD-k, hitelkártyák megsemmisítésére is alkalmasak. Továbbá vannak olyan készülékek amelyek képesek a gémkapcsot vagy tűzőkapcsot is ledarálni.

Postázó gumi kilós kiszerelésben

A postázó gumi gyűrűket úgynevezett vulkanizálással gyártják a kaucsukfa nedvéből, a latexből. A begyűjtött latex tisztasága és minősége jelentősen meghatározza a postai gumi gyűrű tulajdonságait. Mint minden csomagolóanyagnál nagyon fontos az ár. Nincs ez másként a postás gumi gyűrű esetében sem. Amikor nagy mennyiségű felhasználásról van szó, nem mindegy, hogy egy kiló gumigyűrű vagy épp darabja mennyibe kerül. Azok a vállalkozások, akik naponta több ezer terméket becsomagolnak, tisztában vannak a latex gumi gyűrű árakkal.

Azért, hogy a postás gumigyűrű árát csökkentsék, adalékanyagokat kevernek hozzá, ami értelemszerűen rontja a minőségét. Minél olcsóbb lesz a postázó gumi gyűrű annál gyengébb lesz a minősége is. A postai gumigyűrűk ára egyenes arányban van a minőségével. Ha megnézzük, egy kiló postagumi gumigyűrű árát máris következtethetünk a minőségére. A színes gumigyűrű minden esetben tartalmaz töltőanyagot, latex tartalma 70-75%.

A postázó gumi gyűrű a természetes anyagokból készül. A gyártás után a postázó gumi tulajdonságai többnyire csak romlanak. Ez a postázó gumi gyűrű természetes öregedése. Az öregedést elősegíti a magas hőmérséklet, a napfény és az ózon. Ezek hatására a postázó gumi elnyálkásodik és elveszti rugalmasságát. Ezért igyekezzünk, hogy a lehető legfrissebb postázó gumi gyűrűt szerezzük be. Ma már nagyon sok termék műgumiból készül. Ezzel szemben a gumigyűrűt a mai napig természetes gumiból készítik a kiváló tulajdonságai miatt. 

A latex gumi feltalálása számtalan problémát megoldott. 1845-ben Stephen Perry nyújtott be először szabadalmat a gumigyűrű gyártására. A széles ragasztószalag, a karton doboz, a tűzőgép és a csomagoló tasak mellett a gumi gyűrű kiemelt helyet foglal el a csomagolási megoldások között. A postai gumigyűrűt általában több termék ideiglenes összefogására használjuk. A postázó gumi gyűrűt darabra használjuk fel, viszont az árát kilógrammban határozzák meg. A jó minőségű postázó gumi gyűrűt onnan lehet felismerni, hogy azonos súlyban több gumi gyűrű van, mint az összehasonlítási alap. A gumifa kizárólag a forró égövön és magas páratartalomban él meg. Nem véletlen, hogy a legnagyobb  termelők Indonézia, Thaiföld és Malajzia.