A 20 lapnál kisebb teljesítményű irodai tűzőgépek rendszerint 24/6 vagy 26/6-os tűzőkapoccsal használhatók. Ennél több lap összetűzéséhez már nagyobb méretű tűzőkapocsra és nagyteljesítményű fűzőgépre van szükség. A nagyteljesítményű fűzőgépek nagy mennyiségű papírlap összetűzésére alkalmasak. Többféle nagyteljesítményű tűzőgépet ismerünk. Létezik elöltöltős és hátultöltős változat is. A nagyteljesítményű tűzőgépek többnyire rendelkeznek állítható tűzési mélységgel. A nagyteljesítményű tűzőgépet gyakran karos tűzőgépnek is nevezik. A karos tűzőgép tűzési kapacitása széles skálán változik. Általánosan elterjedt az 50 - 100 lapot egyszerre összetűző típus, de gyártanak ennél nagyobb teljesítményű, akár 160-210 papír lapot egyszerre összetűző változatot is.

A karos fűzőgépek jellemző fűzőkapocs méretei a 23/ szériából kerülnek ki. A / jel előtt levő szám (23,24 vagy 26) egy viszonyszám és az egységnyi hosszban levő fűzőkapcsok számát mutatja meg, míg a második szám, amit a / jel után látunk a tűzőkapocs lábhosszát mutatja milliméterben. Ebből látható, hogy egy 23-as jelölésű tűzőkapocs vastagabb és ezáltal jóval erősebb mint egy 24/-es jelölésű. Egy 26/6 -os tűzőkapocs vékonyabb és ezáltal gyengébb mint egy 24/6 -os jelölésű fűzőkapocs.

A tűzőkapocs lábhossza alapvetően meghatározza az egyszerre összetűzhető papír lapok számát. Nyilvánvaló, hogy egy 6 milliméter hosszú tűzőkapocs alkalmatlan 70 papírlap összefűzésére de még 60 papír lapot sem tudunk vele összetűzni, mivel egyszerűen nem éri át a papírlapok vastagságát. Az egyszerre összetűzhető papírlapok száma mindig az általánosan elterjedt és az irodában a leggyakrabban használt 80 gramm/négyzetméter lapok esetén értendő.

Az alábbiakban az általános irodai használatú fűzőkapcsok lábhossza, jelölése és az egyszerre összetűzhető papírlapok maximális száma látható.

 

 • 23/6  tűzőkapocs -> Lapok száma  40
 • 23/8  tűzőkapocs -> Lapok száma  70
 • 23/10 tűzőkapocs -> Lapok száma  90
 • 23/13 tűzőkapocs -> Lapok száma 120
 • 23/15 tűzőkapocs -> Lapok száma 140
 • 23/17 tűzőkapocs -> Lapok száma 160
 • 23/20 tűzőkapocs -> Lapok száma 180
 • 23/23 tűzőkapocs -> Lapok száma 200
 • 24/13 tűzőkapocs -> Lapok száma 100
 • 24/6  tűzőkapocs -> Lapok száma  25
 • 26/6  tűzőkapocs -> Lapok száma  15
 • No.10 tűzőkapocs -> Lapok száma  10

 


Az egyszerre összefűzhető papír lapok maximális számát  befolyásolhatja az adott tűzőkapocs minősége. Ahogy az lenni szokott, ahány gyártó annyi különböző minőség. Hiába éri át egy gyengébb minőségű 23/13 -as tűzőkapocs a 120 papírlapot, ha tűzéskor megrogyik a tűzőkapocs lába. Néhány gyártó saját jelölésű és egyedi méretezésű fűzőkapcsot is gyárt. Ezeket a fűzőkapcsokat csak egy adott tűzőgép típusban lehet használni, az általánosan elterjedt tűzőgépekben nem használhatók, akkor sem ha hasonlóan néz ki és ugyanazt a célt szolgálja. A nagyteljesítményű tűzőgépekhez használatos tűzőkapocs eltávolítása az általánosan használt irodai kapocskiszedőkkel igen nehéz vagy néha lehetetlen. Erre a célra készültek a csípőfogóhoz hasonló elven működő kapocs kiszedők. Ezekkel a kapocs kiszedőkkel gyakorlatilag bármilyen fűzőkapcsot erőfeszítés nélkül eltávolíthatunk. A fűzőkapocs anyaga rendszerint horganyzott acél. Létezik rozsdamentes acélból készült fűzőkapocs is, de az ára a többszöröse az általánosan használt tűzőkapocs árához képest. Az egyes kapcsok ragasztóval vannak rögzítve egymáshoz, így alakulnak ki a rudak. Egy rúd rendszerint 100 darab fűzőkapcsot tartalmaz. Ezt nem minden típusú fűzőgépbe lehet betenni, ezért gyártanak félrudakat is. A leggyakrabban ezzel a típusú fűzőkapoccsal találkozunk. Egy dobozban rendszerint 1000 darab fűzőkapocs van, ritkán de előfordul az 500 darabos vagy akár az 5000 darabos kiszerelés is.