Ragasztó stift

A ragasztó stiftek ideális és tiszta megoldást kínálnak a háztartási és irodai felhasználáshoz. A ragasztó stiftek igen praktikusak, hiszen nem maszatolnak, nem lesz ragasztós a munkakörnyezet. Tisztán, gyorsan és egyszerűen használható, mivel nem csöpög és nem folyik. Célirányosan és könnyen kenhető, nincs kellemetlen szaga, mosható, oldószermentes és mérgező anyagot nem tartalmaz. A ragasztó stifttel könnyű a tiszta, gyors, pontos és gazdaságos ragasztás. A ragasztó stift 90%-ban természetes anyagokból áll. Ma már gyártanak olyan ragasztó stifteket is, amelyet ha rákenünk a a ragasztandó felületre  fokozatosan elhalványodik, majd teljesen el is tűnik. A ragasztó színe abban segít, hogy lássuk a papír melyik felületére kentünk már a ragasztóból.

A ragasztó stift összetétele

A ragasztó stift egészségre káros anyagokat nem tartalmaz, ezért használata gyermekek számára is lehetséges. A ragasztóanyag egyik összetevője egy speciális polimer a PVP (polyvinyl-pyrrolidon), melynek hatására egyrészt kemény lesz a ragasztó, másrészt kevésbé töredezik, így simább a felhordása. Egy másik  vegyület a ragasztó stiftben a glicerin. Ez biztosítja a sima és könnyed kenhetőséget és megóvja a ragasztó stiftet a  kiszáradástól. Hordozó anyag a természetes szappan.

A ragasztó stift használata

A ragasztó stift használatba vétele előtt távolítsuk el a ragasztó felületéről a fóliát. A ragasztó stift megragasztja a papírt, kartont, fényképet, textilt, filcet, parafát, bőrt. A ragasztott felületek összeillesztés után még rövid ideig (30 - 30 mp) korrigálhatóak. A ragasztó stift száradási ideje kb. 60 mp. A ragasztó stiftet a légmentesen záródó műanyag kupak védi a kiszáradástól. A munka befejezése után a ragasztó stiftet a kupakkal le kell zárni, különben kiszárad. A ragasztó stift a fontos taneszközök listáján szerepel. Alsósoknak névvel megjelölve, de felső tagozaton is szükség lesz rá és az eszközlistán is szerepel.

A ragasztó stift eltávolítása

A munkafelületre, vagy padlóra került ragasztó még frissen nedves kendővel könnyedén letörölhető. Száradás után a ragasztó meleg vízzel, néhány perces áztatás után eltávolítható. A ragasztó stift szinte minden ruhaanyagból könnyedén eltávolítható, vízzel kimosható.